Siyah üzüm

Siyah üzümün kanser hastaları için yararlı olduğu biliniyor. Aşağıda yer alan linke tıklayarak, bu konuda Vatan gazetesinde çıkan yazıya ulaşabilirsiniz. Umarım uzun süre arşivden kaldırmazlar.

http://w9.gazetevatan.com/Siyah_uzum_mucizesi_/244284/41/Manset

Üzüm çekirdeği tabletleri de satılıyor bildiğim kadarıyla. Fakat, kimi nasıl etkiler, bir fikrim yok. En iyisi abartmadan siyah üzüm yemek galiba.

Yorumlar

  1. Gerçekten ben de uzun zamandır duyuyordum.hatta ünlü onkolog Erkan Topuz dan da dinlemiştim.Şu an VELCADE (kemoterapi)tedavisi görüyorum.Şişkinlik,gaz v.s.problemlerim oluyordu.Bilindiği gibi şu sıralar iri siyah ,çekirdekli üzüm zamanı idi.HERgün o üzümden küçük bir salkım(çekirdek ve kabuklarıyla) yedim.Ayrıca her akşam TARÇIN ÇAYI(elma kabuklarıyla)içtim.Kabızlık problemimede gece yatarken bir yemek kaşığıELMA SİRKESİ(yarım su bardağı su ile)içtim gerçekten kendimi daha iyi hissetmeye başladım.Bilemiyorum acaba bu iyi hissetme bunlarla ilgilimi yoksa VELCADE nin 4. kür oluşundan mı? Deneyenler varsa onlar da yorum gönderirse o zaman daha iyi ortaya çıkar.Ama ben gerçekten bunları yapınca daha iyi hissettim.En azından Kemoterapinin yan etkilerine karşı daha iyi hissettim. Herkese acil şifalar diliyorum...İNCİ MERİÇ

    YanıtlaSil
  2. merhaba ümit bey.Benim annemde multiple myeloma hastası.12.Aralık 2008 de teşhis kondu.Sitenizi sürekli takip ediyorum.Ve hastalığı ilk duyduğumda dünya başımıza yıkıldı.Gitmediğimiz tıp fakültesi kalmadı.Araştırmadığımız doktor kalmadı.Ve sonunda doktorumuzda karar kıldık ve çok memnunuz.Bilgilenmemiz konusunda çok yardımınız oldu.Allah sizden razı olsun ve tüm yardım edenlerden.Bloğu tekrar açmanıza çok sevindim.Siyah üzüm çok faydalı.Biz bunun için enoant diye birşey kullanıyoruz.Doktorumuz tavsiye etti.Bir şişe 250 ml sanırım ve bir şişesi 26 kg siyah üzüme eşdeğermiş.Yetkili eczanelerde bulabilirsiniz

    YanıtlaSil
  3. Tüm arkadaşlara merhaba, Ümit beye de ayrıca selamlar ve teşekkürler. Daha önce de yazmıştım, biz de 11.2000 den beri Myeloma hastası yakınıyız. Babam, 2 ameliyat geçirdi, alttan L3 tü sanırım platinli, en üstte de bir omurda kemik çimentosu var. Şimdi de 2 ay evvel üstten 3. sıradaki omurda çökme oldu, ışın tedavi ile geçirmeye çalışılıyor-ameliyata gerek kalmayabilir denildi. Gazi Ü. hastanesindeyiz, sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar. Daha adını öğrenemesek de kemoterapi ilacımızı ABD den getirelim dedi doktor, bekliyoruz. Adını öğrenirsem yazar-fikirlerinizi alırım.

    Herkese geçmiş olsun,

    Şemsettin Bey.

    YanıtlaSil
  4. merhabalar,
    eşimde mm hastası. 2006 da teşhis kondu ve malum aşamalardan geçip bugünü bulduk. şu an velcade tedavisindeyiz.4. kür sonundayız.(pekiştirme) ancak nöropati sorunumuz var. nöropati ağrısıyla uğraşanlardan yardım rica ediyoruz.

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    benim de eşime 28 ekimde mm teşhisi konuldu..ilk şoku atlattık ve şimdi ne yaşayacağımızı öğrenmeye çalışıyoruz...bu konuda size minnettarım...inanın her satırı defalarca okudum...doktorların bize söyleyebileceğinin çok üzerinde şeyler öğrendim...bir konuda kafam karışık..şuanda VAD 2.kürü almak üzereyiz,merak ettiğim şey şu: VAD 4 kür alacağız daha sonra prosedür verdicalle mi devam ediyor?otolog bu uygulamaların neresinde yer alıyor?çifte nakil olmuş 2 hastayla mailleştim çok memnunlar..türkiyede bu uygulama yapılıyor mu? bu sorularım yalnızca Ümit Bey'e değil bu hayatı yaşayan tüm arkadaşlara...
    bu arada eşim 35 yaşında ve 2.5 yaşında koruyucu ailesi olduğumuz bir kızımız var,inşallah onun hatrına herşey yoluna girecek..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Anlıyorum, herkes acılı ve sağlıklı düşünmek zor. Yine de, yorumlarınızı ilgili yazılara göndermeye özen göstermelisiniz. Burası Siyah üzüm sayfası ve yorumunuz da siyah üzümle ilgili olmalı. Aksi halde, blog karman çorman oluyor ve okunamaz hale geliyor.

    İlaç sıralaması, blog arşivinde var. Kasım 2007 deki yazılara bakarsanız Vad, Velcade, Talidomid diye gittiğini göreceksiniz.

    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. mehabalar!35 yaşında MM hastası 2,5 yaşındaki bebeğe koruyucu ailelik yapan arkadaşa seslenmek istiyorum.işiniz çok zor ama şunu söylemeliyim haddim olmayarak,siz öyle büyük bir yücelik gösteriyorsunuz ki yüce rabbim sizin yapmış olduğunuz bu yüceliğinizi asla karşılıksız bırakmaz...O minicik sabi yavruya açmış olduğunuz kucak,size fazlasıyla iyilik ve sağlık olarak dönecek göreceksiniz.Siz yeter ki buna yürekten hiç şüphe duymadan inanın.Zaten bu hastalıkta şifa bulmanın birinci şartı budur.iyileşeceğine inanmak!!!!!Şunu da söylemeliyim benim doktorum Ege Ü.de bana çifte nakil yapmayı düşünüyor bilmiyorum siz neredesiniz.Son zamanlarda Türkiyede'de yapılıyormuş.Bana E mail adresimden ulaşırsanız sormak istediğiniz birşey olursa fikir paylaşımı yapabiliriz. Herkese acil şifalar ve bol bol pozitif düşünebilme gücü diliyorum. elifinci1@superposta.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen isim vererek doktorları kötüleyen yorumlar yazmayınız ve/veya yakınlarınızın vefatını bildirerek diğer hastaların moralini bozmayınız.
Yorumlarınızın yazı konusu ile ilgili olmasına dikkat ediniz. Genel konulardan ya da durumunuzdan bahsedecekseniz yorumunuzu Forum-2 yazısının altına yazınız. BLOGDAKİ YAZILARI, YORUMLARI TAM OLARAK OKUMADAN SORU SORMAYINIZ. ARAMA KUTUSUNU KULLANARAK SORMAK İSTEDİĞİNİZ KONUDA DAHA ÖNCE YAZILAN TÜM YAZI VE YORUMLARA ULAŞABİLİRSİNİZ.

Mail adresimi bulup mail atanlar: Mail'e cevap vermiyorum. Lütfen soru ve düşüncelerinizi blogdaki açık forum sayfasına ya da ilgili konunun sayfasına yazınız.

Pazarlama mesajlarını silmek için yorumlar denetlenmektedir, bu nedenle yorumunuzun yayınlanması BİRAZ ZAMAN ALABİLİR. Lütfen sabırlı olun, yorumunuz mutlaka yayınlanacaktır.

Katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lenalidomid (revlimid)

Forum - 1

1-Multiple myeloma (myelom) ile tanışma