Yeni ilaçlar ve Velcade hakkında..

Celgene firması hakkındaki yazılar a bakarken bir şey dikkatimi çekti. Bu firma, Talidomid'in bir türevi olan bir ilaç geliştirmiş, ismi Pomalidomide. Bu ilacı, lenalidomid (revlimid) ve Bortezomid (Velcade) tedavisi başarılı olmayan 35 hasta üzerinde denemişler. Sonuçlar şöyle :

Çok olumlu etki : %14 (5 hasta)
Olumlu etki : % 15 (6 hasta)
Çok az etki : %23 (8 hasta)

Toplam %54

Bu değerler ile, ilaç pazara sürülmemiş, geliştirme çalışmaları devam ediyormuş.

Bunun yanısıra, Merck firması tarafından geliştirilen yeni bir ilacım (Zolinza) Revlimid ve Velcade ile birlikte denemesi de sürmekteymiş.

Bu arada, kanser hastalarına sıklıkla önerilen C vitaminin, Velcade'in etkinliğini önemli ölçüde engellediği anlaşılmış. Velcade kullananlar, bu sizin için önemli olabilir!..Yazının aslını okumak isteyenler (İngilizce)

http://myelomic.blogspot.com/

linkine tıklayabilir.

Bu arada, kansere karşı etkili yeni kuşak antibiyotikler üzerinde çalışmalar sürmekteymiş.

Öte yandan, İngiltere'de, 61,000 kişi üzerinde 12 yıl süreyle yapılan istatistiklerden çıkan ilginç bir sonuç var : Vejetaryenlerin, et yiyenlere göre myeloma'ya yakalanma olasılıkları %45 daha az. Bu saatten sonra bize bir faydası olur mu bu bilginin bilmiyorum fakat, daha az et ve şeker tüketmek, bana daha doğru geliyor. (Keşke bu kadar şeker bağımlısı olmasaydım, yemeden duramıyorum.)

Sağlıcakla kalın.

Yorumlar

  1. Umit Bey merhaba

    Size danışanlar oluyordur

    Elimizde açılmamış 4 kutu Lenalid 10mg var

    Yararlanmak isteyenlere ulaştırabilirim

    mytavsanci@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Ümit bey merhaba.Annem için REVLİMİD arıyoruz
    acilen elinde olan varsa bize ulaştırabilirmi
    ilacın prosedürlerinin bitmesini bekliyoruz
    doktorları istediler 15 gün oldu ama hala
    gelmedi.annem şuan hastanede daha fazla beklemek istemiyoruz
    annem 47 yaşında bizde 7 aydır tedavi görüyoruz. sizin blogunuzda paylaşıyorlar
    elinde olan varsa Allah rızası için bize
    ulaştırabilirmi? burdan bana ulaşabilirler
    vuslat_7_8@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. Ümit Bey Merhaba,

    Öncelikle size ve tüm hasta ve yakınlarına acil şifalar diliyorum.Bende bir myeloma hastası yakınıyım,2009 yılı mart ayında babama uzun uğraşlar sonucu GATA'da Multiple Myeloma teşhisi konuldu.Teşhis ardından tedavimiz Acıbadem Maslak Hastanesinde Prof. Dr. Ahmet Öztürk tarafından yürütüldü.Babamın teşhisinin konulmasında çok geç kalındığından hastaneye yatırıldığımızda böbrekleri iflas etmişti,diyaliz tedavisi ardından böbrekler %30 civarlarında tekrar çalıştırdıktan sonra 8 kür Velcade tedavisi gördük.Çok iyi cevap aldık.8 kürün sonunda kan değerlerimiz ve kappa hücrelerimiz beklenildiğinden çok daha iyi seviyedelerdi.Ancak velcade'ın yan etkisi olarak nöropati görüldü.Velcade tedavisi ardından transplantasyon(kök hücre nakli)yaptırdık,çok meşakkatli ve zor bir süreç yaşandı,kataterinden aldığı enfeksiyon nedeniyle babam septik şoka girdi ve büyük bir badire atlattı.İlk kök hücre naklimizden sonra 1 yıl kadar çok rahat bir süreç geçirdik,babamın hastalığından adeta eser yok gibiydi,ancak yapılan son kontrollerinde bir ay içerisnde kappa hafif zincir 4mg'dan 23 mg a yükseldi ve şimdi tekrar transplantasyon yapılacak.Doktorumuz Ahmet Bey oldukça olumlu konuşuyor,daha önümüzde uzun bir yol olduğundan ve bu hastalıkla mücadele edebilmemiz için bir çok ilaç ve tedavi seçenekleri bulunduğundan ve hatta son yapılan kongrelerde yan etkisi yok denecek kadar az bulunan ilaçlar geliştirildiğinden bahsetti.
    Ben buradan tüm multiple myeloma hasta ve yakınlarına tıp bizler için çok başarılı ve çok ciddi çalışmalar yürütmekte,ümidimizi asla kaybetmeyelim demek istiyorum...Eminim bir gün hepimiimiz Diyabet hastası gibi yalnızca ilaçlarımıza ve beslenmemize dikkat ederek,bu hastalıkla uzun uzun yıllar yaşayacağız...

    sevgiler duygu.

    YanıtlaSil

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lenalidomid (revlimid)

Forum - 1

1-Multiple myeloma (myelom) ile tanışma