Bi tecrübe sabit...

Size yıllar içinde Myeloma ile ilgili olarak öğrendiğim - fark ettiğim önemli bir konuyu anlatmak istiyorum. Belki işinize yarar.

Myeloma hücreleri (aslında tüm kanser hücreleri) en az bizim kadar zeki. Hatta öylesine zekiler ki, hücrenin gen yapısını değiştirip kendilerini ölümsüz kılabiliyorlar. Ve hatta batı ülkelerinde bunu nasıl yaptıklarına ilişkin önemli araştırmalar var. (Anlayın işin sonunu...)

Demem o ki, myeloma ona saldırdığınızda, o da size saldırıyor. Siz ölürseniz, o da öleceğini biliyor. Aynı bedeni ister istemez paylaşıyoruz ve bir dehşet dengesi var.

Onun istediği daha çok şeker (enerji) ve çoğalmak. Bize düşen onu sınırlamak ve kontrol etmek.

İki tarafın uzlaştığı bir denge durumunu bulmak şart. Bunu yapabilirseniz, herkes kendi dünyasında yaşayıp gidiyor. Onunla başınız dertte ise, konuşmayı deneyin.

Not: Bunları sevdiğim ve güvendiğim bir doktora (hematolog) anlattım. Gülümsedi ve "kesinlikle öyle" dedi.


Yorumlar

  1. Sevgili Ümit Bey uzun zaman yazamadımm çünkü Alzheimer hastasi annemle uğraştım uzun süre şimdi de 1 aydan beri yoğun bakımda yine her gün onu görmeye gidiyorummm o yüzden yazamadımmm ...Gerçekten bu yazdığınıza katılıyorummm...Stres ve kaygı bu hastalığa yaramıyorrr...Hatta şunu diyeyim ki böyle olumsuz duygular vücudun işleyişini bozuyorrr....Vücudumuzu proğramlanmış bir PC gibi düşünürsek negatif duygular bu proğramı bozuyor ve aksamalar başlıyor. Tedavinin en etkili hatta % 60-70 lik kısmı ise neşe...pozitif duygular ve inançtan geçiyorrr...Tabii ki biliyorsunuzzz rabbimizin bizim için uygun gördüğü kadere de inanmak zorundayızzz....Kaderimizde yaşamamız gerekenler varsa bundan da kaçamayız...Yani sözün kısası herkes ömrü kadar yaşıyorrr....Değil Multipl miyelom top atılsa Allah ömür verdiyse valla hiç bir şey olmuyorrr...Onun için hiç canımızı üzmeye gerek yokkk stres yapmayıp hayatımızı normal akışına bırakıppp bilinçaltızda da nasıl olsa hastalığın hiç bir şeyin ömrümüzü ve kaderimizi değiştiremeyeceğine inanıp her günümüzü her dakikamızı güzel yaşamaya bakalımmm...Ecelin hastalıkla alakası yokkkk ecel gelecekse gelirrrr...;) Hadi hepimiz hiç bir şeyi hata miyelomu da kafaya takmayalımmm...Atalarımız boşuna dememiş KORKUNUN ECELE FAYDASİ YOK DİYE !


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İnci hanım,

      Sizden haber aldığıma sevindim ama annenize üzüldüm. Ne diyebilirim..Allah size güç ve kolaylık versin. Kendi dederdiniz yeterken Alzhemier hastası ile uğraşmak çok zor. Büyük sabır ve metanet gerektiriyor.

      Çok zor sınavlardan geçtiniz, hala da geçiyorsunuz. Bu kadar olgun düşünebiliyor olmanızı hayranlıkla karşılıyorum. Siz gizli bilgelerden birisiniz.

      Sil

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lenalidomid (revlimid)

Forum - 1

1-Multiple myeloma (myelom) ile tanışma