Gerçek bir ilaç: Paça çorbası

Arkadaşlar. Burada size son derece ciddi, gerçek bir ilaç anlatıyorum. Bu şaka değil. Çeşitli ilaçları denemiş, ümidi kesmiş hastalar: Özellikle sizin için. Dikkatle okuyun ve uygulayın:

Paça çorbası yapmak için şu malzemeleri kasaplardan (ya da sakatatçılardan) temin edin:

6 tam olarak (çok iyi) temizlenmiş kuzu paçası. Üzerinde hiç bir kıl-tüy olmamalı.
6 parça dana pöç. (Kuyruk sokumu)
3-4 diş sarımsak
1,5 çay bardağı organik sirke
15 adet top karabiber.
2 yumurta (tercihen organik gezen tavuk yumurtası)
2 kaşık un (tercihen organik tam buğday unu)
1 limon
-------------
Servis etmek için
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı organik sirke

Not: Asla aluminyum ve teflon kaplı tencere kullanmayın (bunlardan kurtulun). Sadece iyi kalite (zar gibi olmayan) çelik tencere kullanın.
---------------------------

Paçaları büyük bir kaba koyun, üzerini soğuk su ile doldurun, yarım çay bardağı sirke ekleyin ve en az iki saat bekletin.

Başka bir kaba dana pöçleri koyun. Üzerlerini soğuk suyla doldurun. Pöç kan bırakırsa, suyu değiştirebilirsiniz ama en az iki saat beklemeli. Bu suda sirke olmamalı, sadece su.

Bunlar ayrı ayrı haşlanacak.

Dana pöçler düdüklü tencerede haşlanabilir. Düdüklü tencerenin özelliğine göre 45 dk. civarında olabilir. (Örneğin Tefal'de 45 dak, Fissler'de 30 dk...vb.)

Paçaları normal büyük bir tencereye koyun (düdüklü tencere kullanmayın), üzerini soğuk su ile doldurun. İçine 3-4 diş sarımsak, 1 çay bardağı sirke, 10-15 adet tane karabiber atıp kaynamaya bırakın.

Kemikler derilerinden ayrılacak (tutunca dökülecek) hale gelene kadar  kaynatın. (Bu kaynatma işi yaklaşık 1,5 - 2 saat sürüyor). Bu arada su eksilirse, bir tarafta tuttuğunuz (ya da kettle'da kaynattığınız) sudan ekleyin.

Piştikten sonra, paçaları delikli kepçe ile bir kaba alın. Tencerede kalan suyu tel süzgeçle başka bir tencereye süzün.

Paçalar el değecek kadar soğuduğunda, kemiklerinden ayırıp içinde kalan ufak parçaları da çorba suyuna katın. Bunları atmayın. Derileri katıp katmamak size kalmış. Biz atıyoruz.

Öte yandan, haşlanmış olan pöç etlerini de haşlama suyunun içinde çıkarın, kemiklerinden didikleyerek ayırın, paça suyunun içe katın. Pöç suyunu çorbanıza katmayın, ama bu suyu saklayın diğer yemeklerde et suyu olarak değerlendirebilirsiniz.

Paça suyunu (çorbayı) tekrar ateşe koyun, hafifçe kaynamaya başlasın. Bu arada terbiye hazırlayın:

2 yumurtanın sarısı
2 kaşık un
1 limonun suyu.

Bunları çırparak bir terbiye hazırlayın. Bu terbiyeyi, kaynamakta olan çorbaya alıştırarak (harş diye dökerek değil!) ekleyin.

Yeniden kaynamasına izin vermeden altını kapatın.

Yerken üzerine (işkembe çorbasında olduğu gibi) dövülmüş sarmısak ve sirke ekleyerek yiyin.

1- Bu işlerin yapılması yarım gün alıyor. Evet, çok kolay bir iş değil, ama sizin gerçek ilacınız bu.
2- Kaynatma işlerini mümkün ise açık havada ya da iyi havalandırılan bir mutfakta yapın, yoksa çıkan koku (özellikle hastaları) tiksindirebilir.


Ortaya nefis bir çorba çıkacaktır. Hoşunuza gitse de bu çorbanın bağışıklı sistemini ve kemik sağlığını koruyan gerçek bir ilaç olduğunu unutmayın.

Dolayısıyla kemiklerin kaynamasını, onarılmasını da hızlandırdığını, kolaylaştırdığını da unutmayın.

Not: Marketlerden aldığınız sirkelerin, sirke falan olmadığını bilin. Ya organik sirke alın, ya da (en iyisi) kendiniz yapın. Öyle zor bir iş de değil. You tube'da bir çok video var anlatan.

Sirke de gerçek bir probiyotik (faydalı bakteriler topluluğu) ve antibiyotik. Özellikle organik (ya da bahçenizdeki kurtlu) elmadan yapılmış olan elma sirkesi.

Faydasını görürseniz (ki ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz), dualarınızı bana değil, hanıma göndereceksiniz. Ben sadece yazıcılık yaptım.




Yorumlar

  1. Hanımın ellerine sağlık...Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Ümit Bey harikasınız .. Ben eşime yapıyorum bunu dana pöçü yeni duydum fakat paçayı yapıyorum .İlik alındığında kemiklerini nasıl güçlendirdin diye sormuşlardı fark ettiler demek ki nasıl ettiler bilemiyorum ama .. O yüzden sürekli yapıyor ve tavsiye ediyorum .

    YanıtlaSil

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lenalidomid (revlimid)

Forum - 1

1-Multiple myeloma (myelom) ile tanışma